Verksamhetsområde Lärande, Digerbergets skola

Välkommen till Orsa kommun, en liten pärla i Siljansbygdens norra del. En inbjudande miljö med nära samverkan och korta beslutsvägar. Orsa - helt enkelt!

Verksamhetsområdet Lärande har uppdrag att vara service-, samordnings- och ledningsstöd inom förskola, fritidshem, grundskola, integrerad särskola, elevvårdsteam och musikskola.

Våra grundskolor präglas av trygghet och trivsel. Eleverna ska stimuleras till kreativitet, möjlighet till rörelse, fantasi, nyfikenhet samt lust att lära och begåvning uppmuntras och utmanas.

Arbetssätt och arbetsformer ska anpassas och utvecklas efter individens och gruppens förutsättningar och behov så att självkänsla och medkänsla kan utvecklas och stärkas.

Vår rektor på Digerbergets skola går i pension och inför höstterminen 2019 söker vi hennes efterträdare.  

Digerbergets skola 

Digerbergets skola är en F-6-skola med ca 150 elever och 18 personal. Personalgruppen på skolan är stabil och resultaten på skolan är goda. Skolan är organiserad i tre arbetslag: F-3, 4-6 samt fritids. Varje arbetslag har en arbetslagsledare. Till skolan hör också elevhälsa och administration som är organiserade centralt i Orsa kommun. Digerbergets skola har ett avtal med Högskolan Dalarna och tar inom det emot lärarstudenter varje termin. Detta ger både kunskaper och energi till skolan. 

  

Vad erbjuder vi dig? 

Vi erbjuder dig en spännande verksamhet med stora möjligheter till utveckling. Vi har korta och tydliga beslutsvägar och du kommer få ta stor del i vårt utvecklingsarbete i kommunen. Just nu är vi inne i ett spännande arbete där digitalisering ska bli en del av vår vardag. Vår verksamhetsidé är att skapa ett gott lärande i en trygg miljö där alla ska lyckas. Behöriga lärare och kompetent personal har gjort att skolresultaten ligger över riksgenomsnittet.  

Vi har gjort medvetna satsningar på kompetensutveckling som styrs utifrån varje enhets specifika behov där lärarna tillsammans med rektor bestämmer vilken kompetensutveckling som ska genomföras. Detta görs inom formen för det som vi kallar för Lärlag, där lärarna tillsammans undersöker en fråga och hittar nya arbetssätt. Lärlaget leds av en förstelärare.   

Som rektor i Orsa ingår du i skolchefens ledningsgrupp som består av rektorer, förskolechefer och elevhälsochef. Teamet både stöttar och utmanar varandra. Hösten 2019 kommer ledningsgruppen att genomföra en forskarcirkel om ledarskap, ledd av Högskolan Dalarna. Som skolledare i Orsa får du också möjlighet till handledning. 

 

Vem är du? 

Du brinner för skolutveckling. Du är en god pedagogisk ledare som tillsammans med skolans lärare utvecklar kvaliteten på undervisningen.  Som chef har du:  

Förmåga att få personalen med dig i arbetet.  

Förmåga att säga nej och förklara varför du säger nej.  

Förmåga att ta egna initiativ och agera.  

Förmåga att prioritera i ditt och andras arbete.   

 

Meriterande 

Rektorsutbildning är meriterande för tjänsten.  

 

Intervjuer 

Intervjuer för tjänsten kommer att genomföras 11 eller 13 februari. 

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Orsa
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1
Kontakt
  • Mattias Scandola, 0250-55 22 10
Facklig företrädare
  • Mikael Smids, Lärarnas Riksförbund, 0250 - 55 21 00 (växel)
  • Camilla Ländin, Lärarförbundet, 0250-55 22 83
  • Viveka Ländin Tysk, Vision, 0250-55 24 20
Publicerat 2019-01-08
Sista ansökningsdag 2019-02-03

Tillbaka till lediga jobb