Verksamhetsområde Omsorg

Välkommen till Orsa kommun, en liten pärla i Siljansbygdens norra del. Här finns vildmark runt knuten och kulturen i centrum. I Orsa gör vi saker tillsammans på ett enkelt sätt med nära samverkan och korta beslutsvägar. I Orsa skapar vi med människor, inte för, här finns livskvalitet och vi gör saker möjliga. I Orsa finns gemenskap, mod och skaparkraft.

 

Beskrivning

Vi söker nu en avdelningschef till äldre- och funktionsvariationsomsorgen. Det är en nyinrättad tjänst som ska förstärka omsorgens strategiska styrning och ledning. Med hjälp av dina kollegor i omsorgens ledningsgrupp verkar du för att förbättra en välfungerande verksamhet till bli än mer kvalitativ och effektiv.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer ha ansvar för att leda och fördela arbetet för åtta enhetschefer inom äldre- och funktionsvariationsomsorgen. Du kommer dessutom ha chefsansvar för omsorgens bemanningspool. Ett viktigt uppdrag i rollen som avdelningschef är att styra och leda mot en resurseffektiv organisation för att möta de demografiska utmaningar som äldreomsorgen står inför. Som avdelningschef har du även ett särskilt uppdrag att hålla i utvecklingen av och taktpinnen för verksamhetens systematiska kvalitetsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom omsorgens verksamhetsområde. För att kunna leda, entusiasmera och motivera dina medarbetare krävs hög personlig mognad och självkännedom. Du behöver ha flerårig erfarenhet av operativt ledarskap, gärna från flera olika delar av socialtjänstens område, och vara trygg i ledarrollen. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd verksamhet och har goda kunskaper om gällande lagar, avtal och övriga styrdokument som är aktuella för verksamheten.

Det systematiska kvalitetsarbetet är prioriterat i Orsa kommun, det är därför av särskild vikt att du kan ta ansvar för att planera, leda, utveckla och följa upp arbetet med kvalitetsutvecklingen av verksamheten. Det är därtill viktigt att du är pragmatiskt lagd och är bra på att få saker gjorda.

För att kunna möta dagens och morgondagens behov inom omsorgen kommer det krävas att du är initiativtagande, tydlig och självgående. Välfärdsteknik och digitalisering blir en allt större del av vår vardag så det är därför viktigt att du löpande följer utvecklingen av detta område och snabbt kan ta till dig digitala system och lösningar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Orsa
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2023/20
Kontakt
  • Jesper Karlsson, 0250-552361
Facklig företrädare
  • Erik Lewné Stöa, Kommunal, 0250-552279
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb