Verksamhetsområde Lärande, Kyrkbyns skola

Välkommen till Orsa kommun, en liten pärla i Siljansbygdens norra del. Här finns vildmark runt knuten och kulturen i centrum. I Orsa gör vi saker tillsammans på ett enkelt sätt med nära samverkan och korta beslutsvägar. I Orsa skapar vi med människor, inte för, här finns livskvalitet och vi gör saker möjliga. I Orsa finns gemenskap, mod och skaparkraft.

 

Verksamhetsområdet Lärande har uppdrag att vara service-, samordnings- och ledningsstöd inom förskola, fritidshem, grundskola, integrerad särskola, elevvårdsteam och musikskola.

Våra grundskolor präglas av trygghet och trivsel. Eleverna ska stimuleras till kreativitet, möjlighet till rörelse, fantasi, nyfikenhet samt lust att lära och begåvning uppmuntras och utmanas.

Arbetssätt och arbetsformer ska anpassas och utvecklas efter individens och gruppens förutsättningar och behov så att självkänsla och medkänsla kan utvecklas och stärkas.

Vår verksamhetsidé är att skapa ett gott lärande i en trygg miljö där alla ska lyckas!

Vi har gjort medvetna utvecklingssatsningar och vår strategi är att ha få men uthålliga satsningar. Under det närmsta året kommer vi att arbeta med följande tre SMARTA mål i kommunen:

• Andelen elever som klarar kunskapskraven i ämnet matematik ska uppgå till 100%.

• Andelen elever som klarar kunskapskraven i ämnet svenska ska uppgå till 100%.

• Elevernas upplevda trygghet och studiero ska uppgå till 100%.

Under förutsättning att erforderliga beslut fattas, söker vi två legitimerade grundlärare 4-6 som vill vara med i vår satsning för ett gott lärande på Orsas centralt placerade skola F-6, Kyrkbyns skola. 

Vi söker:

en lärare 4-6 med behörighet i Sv/NO/ teknik.

en lärare 4-6 med behörighet i Eng/Sv/ SO.

Du är en person som skapar lugn, trygghet och struktur i gruppen och i verksamheten. Du är professionell i ditt bemötande och i din kommunikation. Du har en grundsyn där alla elever kan och vill lyckas. Du är fylld av idéer och vill tillsammans med dina kollegor utveckla skolan och det långsiktiga arbetet i ambitionen att skapa god måluppfyllelse och goda studieresultat. Som en del av vår personal ingår du i ett arbetslag, bestående av både kvinnor och män, som jobbar med kooperativt lärande, STL, lärlagsfråga i matematik och där elevernas lärande ständigt är i fokus. Digitala verktyg är en del av det dagliga arbetet.

På Kyrkbyns skola väljer alltid de vuxna vart barnen ska sitta i klassrum och matsal och vem de ska arbeta tillsammans. Vi jobbar även klassöverskridande en gång per månad i våra galaxgrupper. Allt för att skapa trygghet och gemenskap på skolan och tänket att alla barn på skolan är allas genomsyrar vårt arbete.  

Vi ser fram emot att höra från dig. Intervjuer och rekrytering kan komma att ske löpande under våren. 

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Terminsstart läsåret 23/24
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Orsa
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2023/16
Kontakt
  • Jenny Knutsson, 0250-552219
Facklig företrädare
  • Camilla Ländin, Lärarförbundet, 0250-552283
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-04-06

Tillbaka till lediga jobb