Verksamhetsområde Omsorg, Äldreomsorg

Välkommen till Orsa kommun, en liten pärla i Siljansbygdens norra del. En inbjudande miljö med nära samverkan och korta beslutsvägar. Orsa - helt enkelt!

Verkamhetsområdet Omsorg ansvarar för äldreomsorg och omsorg om personer med funktionbegränsningar samt stöd, rådgivning och insatser till barn, ungdomar, familjer och vuxna för att stärka människors trygghet och omsorg med god kvalitét.


Äldreomsorgen arbetar för att människor skall kunna åldras värdigt och tryggt i Orsa Kommun. Insatserna skall utföras utifrån den enskildes egna behov och önskemål.

Beskrivning

Vi utökar nu ledningen inom omsorgen i Orsa kommun med tre enhetschefstjänster. Genom denna satsning ger vi dig som chef en rimlig möjlighet att kunna vara en närvarande chef för varje medarbetare. Vi kommer göra förstärkningen på tre av våra enheter där vi inför ett delat ledarskap - du kommer alltså ha en närmaste chefskollega med vilken du tillsammans svarar för en enhet inom äldreomsorgen.

Arbetsuppgifter

Du kommer ha ansvar för att leda och fördela arbetet inom en av omsorgens enheter. De enheter vi nu kommer utöka med en chef per enhet är Lillåhem (särskilt boende), Orsagården (särskilt boende/dagverksamhet/korttids) och hemtjänsten. Som enhetschef är du arbetsledare och har ett särskilt uppdrag att jobba aktivt med verksamhetens kvalitets- och utvecklingsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom omsorgens verksamhetsområde eller motsvarande. För att kunna leda, entusiasmera och motivera dina medarbetare krävs hög personlig mognad och självkännedom. Vi tror att du har erfarenhet av operativt ledarskap och är trygg i ledarrollen. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd verksamhet och har goda kunskaper om gällande lagar, avtal och övriga styrdokument som är aktuella för verksamheten.

Det systematiska kvalitetsarbetet är prioriterat i Orsa kommun, det är därför av särskild vikt att du kan ta ansvar för att planera, leda, utveckla och följa upp arbetet med kvalitetsutvecklingen av verksamheten. Det är därtill viktigt att du är pragmatiskt lagd och är bra på att få saker gjorda.

För att kunna möta dagens och morgondagens behov inom omsorgen kommer det krävas att du är initiativtagande, tydlig och självgående. Välfärdsteknik och digitalisering blir en allt större del av vår vardag så det är därför viktigt att du snabbt kan ta till dig digitala system och lösningar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Orsa
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2018/115
Kontakt
  • Jesper Karlsson, verksamhetschef Omsorg, 0250-55 23 61
Facklig företrädare
  • Jan Lindqvist, Ledarna, 0250-55 24 29
  • Kommunal, 0250-55 22 79, 010-442 81 63
  • Anna-Lena Jespersen, Vision, 0250-55 22 51
Publicerat 2018-12-15
Sista ansökningsdag 2019-01-17

Zurück zu Stellenangeboten